Sommaren 1986 kom airedaleterriern in i mitt liv. Jag hade länge velat ha en hund och det enda som min mamma kunde tänka sig var en sådan.

Fia (Coastguards Straight On), som hon hette var nog det tjurigaste man kunde tänka sig i hundväg. Många timmar gick åt på appellplanen till att sitta och vänta på att hon skulle komma tillbaka från sina skogsutflykter. Är man 16 år och aldrig har haft hund förut så är det lätt att man ger upp då. Men någonstans måste det finnas en terrier inom mej, för jag gav inte upp. Istället gav jag mej på att träna agility och på avslutningsprovet slog hon alla med häpnad genom att vinna tävlingen. Efteråt kan man väl tillägga att hon var den enda som låg kvar på bordet så länge som man skulle…men vi vann i alla fall.

 Mycket hann hända på vägen och när jag och Miche flyttade ihop 1990 så kändes det tomt i huset, Fia var för hemtam hos mina föräldrar så jag fick bli fodervärd åt en av Susanne Sparres hundar, Whiskey (Coastguards September Dawn). Nu började det gå lite bättre på utställningarna och vi fick blodad tand, trots att hon alltid var den eviga tvåan. 

1994 fick vi förmånen att köpa vår första hund, Lina ( LP I Pinto Spending My time), från Pia Lundberg. En envis dam som i sitt sätt många gånger påminde om Fia, men som var mycket mer lättdresserad. Vi klarade av ett LP i klass I och uppflyttningspoäng i appellklass spår. Tyvärr blev hon skotträdd som liten när hon fick in en smällare under magen så vi blev aldrig uppflyttade. Ett år var hon tvåa årets lydnadsairedale. Så länge hon var valp gick utställningarna bra, men på grund av en tand så var det stopp när hon blev större.

1997 köpte vi vår andra tik, Iza (Pinto Walking To New Orleans), från Pia Lundberg, ett litet vilddjur som aldrig har kunnat vara stilla. En fantastiskt rolig och mysig hund, men som inte motsvarade vad någon av oss hade velat. Både hon och Lina bor idag hos mina föräldrar och har det alldeles utmärkt som sällskapshundar.

1999 kom Hamthy in i huset, jag hade länge funderat på att köpa en hanhund för det kändes som om det skulle vara lättare att träna med en. Husse valde att gå valpkurs med honom och det var nog det bästa, själv höll jag på att utbilda mig till instruktör och hade inte riktigt tid just då. Jag kände också att det var ganska skönt att slippa gå igenom grunderna med en hund till. Hamthy visade sig vara ett lyckokast när det gällde lydnad och bruks. Han är lättlärd och hittills har han blivit uppflyttad till lägre klass spår, klarat karaktärsprovet och erövrat lydnadsdiplom i lydnadsklass I. 2002 blev han dessutom årets lydnadsairedale. Även han är utställd, han har ck i juniorklass, men på grund av tidsbrist har det inte blivit mer officiella utställningar.

2000 fick vi chansen att köpa vår Sonija (NORDUCH Aerobic´s Rama Lama Ding Dong) av Pia Wahlström, det visade sig bli vårt hittills största lyckokast. Sonija är idag svensk utställningschampion och vi hoppas att vi skall kunna lägga till några titlar till under året. Hon har även visat framtassarna på appellplanen och i skogen (både i spår och sök). Hon har aldrig startat officiellt men har god potential, så med lite tid skulle hon klara det galant. Sonija är också mamma till vår första kull valpar som föddes i december 2002. Från den kullen har vi behållit tre valpar i familjen som vi hoppas mycket på.

Valparna som vi behöll i kullen var Kaijsa (Airepatrol's Carol Of The Birds), Enija (Airepatrol's Fairytale Of New York) och Joz (Airepatrol's Jolly Old ST Nicholas). Joz och Kaijsa har haft en kort men intensiv utställlningskarriär och placerade sig väl på flertalet valputställningar och som juniorer på ett antal andra utställningar. Båda är mentalbeskrivna med ett otroligt fint resultat. De båda lever idag ett gott liv hos våra släktingar. Enija har rest runt i landet och i Danmark och tävlat en hel del och är nu svensk utställningschampion. Enija har en kull valpar tillsammans med Stargus Galileo som föddes 2005 och ur den är Caesar (Airepatrol's The Flying Dutchman) och Itzack ( Airepatrol's Leo Visser) svenska utställningschampions. Mizter ( Airepatrol's Colour Cardinal) som bor hos oss har ett cert kvar innan han blir det. Dessa tre herrar och deras bror Merlin (Airepatrol's Quality Of Life) är mentalbeskrivna med godkänt skott.

2005 fick Sonija ( INT NORDUCH Aerobic´s Rama Lama Ding Dong) sin andra kull valpar. Denna gången tillsammans med en italiensk hane och ur den behöll vi Ginny (SUCH Airepatrol's Giddy Up A Ding Dong) hon är en levnadsglad retsticka som älskar att "gräla" med de andra hundarna i flocken. En ljuvligt glad och trevlig hund som tillsammans med sin bror Sheijk (Airepatrol's Shake Rattle and Roll) också är mentalbeskriven, med det bästa resultat jag haft på någon av mina hundar!

2007 åkte jag och Lisbeth till Birmingham för att titta på världens största hundutställning, Crufts. Där fanns många airedales som var mycket bra. Redan innan jag åkte tll England hade jag tittat runt lite på olika kennlars hemsidor i England och fastnat för en tik på Jaideld. Jag såg henne även på Crufts och kände att denna tik skulle jag kunna tänka mej en valp efter. Jag behövde nytt blod in i kenneln, då Ginny som vi sparade efter Sonija inte hade så bra höfter och inte kunde gå i avel. Jag kontaktade Martin och Aliaine Lockett på Jaideld och fick löfte om att köpa en valp i deras nästa kull. I december samma år hämtade jag miss Zelda (SEUCH Jaideld Quirina The Gypsy) på Kastrup.

2008 var det världsutställning i Stockholm och kennel Airepatrol’s deltog med Ginny, Axel, Itzack och Zelda. Det var en upplevelse att få vara med bland alla dessa fantastiskt fina hundar och att få träffa många nya och intressanta människor. Under 2008 och 2009 blev det en hel del utställningar med Zelda och Mizter. Enija fick en kull på två valpar tillsammans med Ben (SEUCH Joval Smart Money) Vi beslöt att sälja båda två, men idag har tiken ur den kullen Kiwi (Airepatrol’s Money In My Pocket) flyttat tillbaka till oss.

2009 förlorade vi tre av våra kära hundar, Iza, Hamthy och Sonija.

2010 var både ett fantastiskt och ett fruktansvärt år. Zelda fick tillsammans med Isaac (SEUCH Pinto Una Storia Importante) 9 underbara valpar, hos oss stannade Zoe(Airepatrol’s Miss Queen Of Darkness). Hennes utställningskarriär har börjat mycket lovande med fin kritik av två domare och BIR-valp på båda utställningarna. 2010 förlorade vi ytterligare två av våra kära hundar. Mizter som hade varit sjuk en längre tid och hans mamma Enija som hastigt dog i sviterna efter en operation.

2011 har börjat i dur. Nästan alla av Zelda och Isaacs valpar är utställda och alla har fått mycket bra kritik. Det lovar gott i framtiden! Under 2010 men även under 2011 kommer Elviz (Airepatrol’s Fairytale Gone Bad) dotter till Enija och Ben att ställas ut. Husse Fredrik är även mycket aktiv i spåskogen och tränar viltspår med Elviz.